Російський бомбардувальник знову над Туреччиною: посла викликали

Російський бомбардувальник знову над Туреччиною: посла викликали "на килим"

Укрінформ
Туреччина заявляє, що її повітряний простір порушив російський новітній бомбардувальник Су-34, і викликала щодо цього посла РФ.

Про це передає Сіньхуа

«Туреччина каже, що російський військовий літак СУ-34 порушує її повітряний простір, і викликає посла», - йдеться в публікації.

Як повідомляє Інтерфакс, міністерство закордонних справ Туреччини стверджує, що викликало посла Росії у зв'язку з можливим порушенням турецького повітряного простору.

У заяві турецького МЗС вказується, що інцидент стався у п'ятницю, і турецькі диспетчери кілька разів попередили пілотів російською англійською, перш ніж літак увійшов в повітряний простір Туреччини і протягом 20-25 секунд перебував над територією провінції Газіантеп.

Зовнішньополітичне відомство Туреччини звинувачує Росію в ескалації напруженості і заявляє, що РФ "буде нести відповідальність за наслідки".

Прес-секретар посольства РФ в Анкарі Ігор Мітяков підтвердив РІА «Новости» факт виклику посла Росії в Анкарі Андрія Карлова до МЗС Туреччини.

«Ми підтверджуємо, що у посла Андрія Карлова була зустріч в МЗС Туреччини. Зміст його переговорів з колегами з турецького зовнішньополітичного відомства ми не коментуємо», - сказав співрозмовник агентства.

Нагадаємо, у листопаді минулого року турецькі ВПС збили російський Су-24, який порушив повітряний простір Туреччини. Після цього у відносинах двох країн відбулося охолодження, Росія запровадила деякі обмеження щодо Туреччини, включаючи санкції, що стосуються постачань товарів до РФ, туризму в Туреччині тощо.

Фото: РИА «Новости»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-