Брехню Лаврова Google спростовує за півхвилини – Пайфер

Брехню Лаврова Google спростовує за півхвилини – Пайфер

Укрінформ
Російська дипломатія на чолі з Лавровим демонструє відкрите презирство міжнародних норм брехнею, яку тепер можна спростувати всього за 30 секунд перевірки в інтернеті.

Так прокоментував заяву Лаврова щодо Будапештського меморандуму колишній посол США в Україні Стівен Пайфер у своїй публікації на сайті Brookings.

"Пана Лаврова (на конференції 26 січня в Москві – ред.) запитали про те, як сусіди Росії повинні відчувати себе в безпеці, враховуючи порушення РФ територіальної цілісності України та недотримання нею міжнародних угод", - зазначив Пайфер.

У відповідь Лавров, апелюючи до Будапештського меморандуму, зауважив, що цей документ "містить тільки одне зобов'язання - не використовувати ядерну зброю проти України".

Екс-посол США в Україні, який брав безпосередню участь у підготовці Будапештського меморандуму, нагадав, що пункт про ядерну зброю є всього лиш одним із шести в ньому. Серед інших документ чітко вказує зобов'язання підписантів поважати незалежність, суверенітет та існуючі кордони України, утримуватися від загрози силою, економічного тиску, надавати допомогу Україні, якщо вона стане жертвою акту агресії, не застосовувати ядерну зброю проти неї, а також проводити консультації у випадку порушення цих зобов'язань.

Лавров не збрехав, що Росія не використала ядерну зброю проти України, погоджується Пайфер. Але використання Росією збройних сил щоб захопити Крим, підтримати озброєний сепаратизм на сході України, а також введення торговельного ембарго проти України "порушують більшість положень Будапештського меморандуму".

Москва навіть зірвала останній пункт про проведення консультацій, бойкотувавши їх у березні 2014 року за ініціативою Києва. Тоді зустрілися всі глави МЗС крім Лаврова, нагадав Пайфер.

"Пан Лавров далеко не дурний, і він безумовно розуміє зобов'язання, взяті Росією в меморандумі. Що можна сказати про брехливість російської дипломатії та її презирство міжнародної думки, коли міністр закордонних справ каже те, що може бути спростоване менше ніж за 30 секунд перевірки в Google?", - підсумував Стівен Пайфер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-