Невдала післямова «медведчуківців». Зірвано спробу дискредитації Майдану

Невдала післямова «медведчуківців». Зірвано спробу дискредитації Майдану

Аналітика
Укрінформ
Усі тренди кисельовського телебачення були зібрані "в повній красі" у центрі Києва

Низка груп та організацій націоналістичного спрямування зірвали проведення, за їх словами, "медведчуківського шабаша" - круглого столу з обговорення досягнень Революції Гідності, організованого рухом кума Путіна Віктора Медведчука "Український вибір".

Захід організатори планували провести у центрі Києва у прес-центрі "Українського вибору" за адресою вул. Івана Франка, 18, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Між тим, за півгодини до його початку, запланованого на 12.00, входи до прес-центру були заблоковані близько 50 молодими хлопцями, головним чином, з організацій Цивільний корпус "Азов" м. Києва, "Реванш", "С14". Зі свого боку, організатори замкнули входи, не допускаючи ні активістів, ні пресу, ні самих учасників заходу. Паралельно за дотриманням порядку стежили кілька десятків правохоронців та військовослужбовців "Нацгвардії".

"Ми прийшли також взяти участь у прес-конференції. Адже як можна обговорювати Революцію Гідності без самих її учасників, реальних представників громадських організацій. А ви подивіться на склад запрошених учасників - явно проросійські організації. Очевидно, в якому ключі заплановано обговорення Революції Гідності. Все це - для російського телебачення", - заявив голова Цивільного корпусу "Азов" міста Києва Сергій Філімонов.

Він підкреслив, що особливо ганебним явищем є те, що цей захід, "за підтримки кума Путіна", проводиться в День пам'яті Героїв Крут - українців, які пожертвували собою, намагаючись не допустити просування російських військ на Київ.

Націоналісти вимагали від організаторів допустити їх представників на "круглий стіл", що, врешті-решт, під контролем міліції було зроблено: і до прес-центру пропустили представників ЗМІ та декількох активістів. На той момент у прес-центрі вже знаходилися до 10 осіб, головним чином, похилого віку. Після невеликої дискусії між націоналістами та учасниками "круглого столу", представник "Українського вибору" Валерій Блідар підійшов до колег, повідомивши, що дано команду на припинення "круглого столу".

Пояснюючи згодом на прохання журналістів, хто міг дати команду на закриття заходу, В.Філімонов зазначив: «Думаю, що кум Путіна. Нікому не секрет, що це вакханалія Медведчука». На його переконання, організатори згорнули захід тому, що "зрозуміли, що картинка для російського телебачення буде не та, яку вони хотіли".

Покидали прес-центр "Українського вибору" нечисленні учасники "круглого столу" через імпровізований коридор активістів та гучні крики "Ганьба". Сам В.Блідар, вийшовши та побачивши влаштований коридор, повернувся невдоволений назад у будівлю.

Учасникам "круглого столу", яким на завершення обіцяли фуршет, встигли роздати агітаційні плакати "Українського вибору" з фотографією Медведчука та план проведення заходу з підготовленою резолюцією засідання. Власне, виходили вони з будівлі, переступаючи через ці матеріали, розкидані на землі активістами.

Згідно з розданими матеріалами, захід, що не вдався, носив назву "круглий стіл" громадських організацій руху "Український вибір" та Всеукраїнської громадської організації "Об'єднання слов'янського активу" - "Післямова до дня суверенності та свободи України у світлі практичних досягнень "Революції Гідності". Місце народу і громадських організацій України у сьогоднішній реальності". Найбільш яскраво про суть "круглого столу" свідчить зареєстрована під №11 доповідь "Вінницької обласної організації "Україна-Росія" на тему "Про деструктивну дію зовнішніх сил на українсько-російські міждержавні відносини".

У підготовленій резолюції засідання "круглого столу", зазначається, що учасники "одноголосно визнали катастрофічною історичну перспективу нашого народу і держави, у випадку продовження владою існуючої внутрішньої і зовнішньої політики". Стверджувалося, що влада України намагається перетворити народ України в "інструмент політичних ігор світового капіталу", а країну  - у "простір кривавих міжнародних баталій".

Також містилися натяки на "каральну операцію на південному-сході України". "Прикриваючись необхідністю підкорення населення південного-сходу, шляхом проведення "антитерористичної операції", українська влада непомірно збільшила воєнні витрати, зміцнюючи репресивні органи та нарощуючи розміри державного боргу", - йшлося в "одноголосно схваленій" резолюції непроведеного заходу.

В її результативній частині повторення нинішніх меседжів Кремля було очевидним: "Громадські організації вимагають від Президента, уряду та Верховної Ради суворе дотримання Мінських угод, припинення мілітаризації країни, нормалізації відносин з сусідніми державами і створення справедливих правових і соціально-економічних умов для реінтеграції Донецької і Луганської областей у склад нашої держави". Окремо містився заклик до збереження "канонічної єдності Православної церкви, а також зупинки дії Угоди про Асоціацію України з ЄС".

Словом, всі тренди кісєльовського телебачення у повній красі…

"Сподіваюсь, що таких заходів більше не буде. А якщо будуть, то ми будемо обов'язково на них реагувати. Сподіваюсь, що і правоохоронні органи долучаться також", - наголосив Філімонов.

Василь Короткий, Київ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-