Гройсман натякає, що Ляшко перегнув палицю з другим

Гройсман натякає, що Ляшко перегнув палицю з другим "16 січня"

Укрінформ
Голова Верховної Ради Володимир Гройсман переконаний, що внесення змін до Регламенту ВР, які дозволяють продовжити строки розгляду змін до Конституції, не несуть у собі жодних негативних наслідків чи загрози державності України.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це він заявив після виступу лідера Радикальної партії Олега Ляшка за результатами голосування про внесення змін до Регламенту Ради.

«Тільки час може розставити все на свої місця. Я, як людина, яка проголосувала за це рішення у законний спосіб, хочу від себе сказати про те, що жодних наслідків для нашої держави тут немає», - зазначив спікер.

Водночас він укотре нагадав, що, на його думку, в проекті змін до Конституції в частині децентралізації не йдеться про надання особливого статусу для Донбасу.

«Я категорично проти будь-якої федералізації, автономізації або якихось інших сепаратних речей, які розділяють Україну. І це є моя принципова життєва позиція. А всіх закликаю до конструктивної взаємодії, ще раз перечитати кожен пункт змін до Конституції, провести дискусію по кожному пункту, залучити міжнародних фахівців, якщо це потрібно»,- додав Гройсман.

Перед цим Ляшко звинуватив народних депутатів, які підтримали закон про внесення змін до Регламенту ВР, що надає можливість у випадку нерозгляду на наступній черговій сесії змін до Конституції у другому читанні розглядати їх на наступній за нею черговій сесії, в «антиконституційному перевороті».

«Я попереджаю українське суспільство про надзвичайно негативні наслідки, які матиме нинішнє голосування. Сьогодні парламентська більшість розкрила фактично «скриньку Пандори», коли Конституцію можна міняти змінами до закону... Те, що відбулося сьогодні, це фактично друге «16 січня», - сказав Ляшко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-