Рада ЄС думає, що робити із скасуванням санкцій проти Азарова і Ко

Рада ЄС думає, що робити із скасуванням санкцій проти Азарова і Ко

Укрінформ
У Раді Європейського Союзу ще не визначилися щодо подальших кроків у зв’язку із рішенням Суду ЄС, яким анульовано замороження активів п’ятьох колишніх українських високопосадовців режиму екс-президента Януковича.

Про це власному кореспонденту Укрінформу у Брюсселі повідомив співробітник керівної інституції ЄС.

«Нам необхідно вивчити, проаналізувати, оцінити рішення суду, щоб визначитися з подальшими діями», - розповів співрозмовник агентства.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер Суд ЄС у Люксембурзі скасував рішення Ради ЄС про запровадження персональних санкцій проти п’яти колишніх українських високопосадовців.

Суд анулював замороження активів п’яти українців, включаючи колишнього прем’єр-міністра Миколу Азарова і екс в.о. прем’єра Сергія Арбузова, колишнього народного депутата Олексія Азарова, народного депутата Сергія Клюєва й екс-міністра енергетики та вугільної промисловості Едуарда Ставицького.

Слід відзначити, що це рішення суду стосується юридичного акту Ради ЄС, який на сьогодні вже не є чинним, адже діяв у період з 6 березня 2014 року по 5 березня 2015 року.

У Суді ЄС відзначили, що в отриманому листі від Генеральної прокуратури України не зазначено конкретних відомостей щодо висунутих проти цих п’яти осіб обвинувачень.

У свою чергу, Рада ЄС може внести апеляцію на це рішення Суду ЄС упродовж двох місяців.

Нинішні персональні санкції проти 17 колишніх українських високопосадовців, які підозрюються у незаконному привласненні державних активів, діють до 6 березня 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-