Луценко не виключає, що Яценюка таки відправлять у відставку

Луценко не виключає, що Яценюка таки відправлять у відставку

Укрінформ
Юрій Луценко не виключає відставки прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, хоча і вважає її "небажаною" і "прикрою".

Про це лідер фракції "Блок Петра Порошенко" у Верховній Раді заявив після засідання ради коаліції, повідомляє прес-служба БПП.

"Відставку прем'єра я допускаю лише в тому випадку, якщо він не знайде спільну мову з фракціями коаліції щодо персонального складу уряду. Такий крок був би вкрай небажаним, але він можливий. Питання ж не в тому, щоб з'явилися "нові обличчя". Питання в тому, щоб не було провалених напрямків роботи", – сказав Луценко.

У той же час, за його словами, зберегти Яценюка на посаді прем'єра було б доцільно для "видимої стабільності влади" і забезпечення економічного зростання.

"Ми могли пояснювати війною падіння виробництва в 2014 році, але в минулому році ми знову мали падіння, яке вже не можна було виправдати тільки війною. Уряд повинен, нарешті, зайнятися цими питаннями – економічне зростання, добробут людей. Три фракції вважають, що прем'єр може залишитися на посаді для виконання цих завдань", – наголосив Луценко.

"Питання в тому, що прем'єр повинен погодитися не тільки на нові обличчя. Він повинен по-новому працювати. На сьогоднішній день системної роботи Кабміну немає, і ми про це тільки що спокійно говорили. Ми не можемо погодитися з тим, що замість системної роботи ми маємо щоденний піар і відсутність конкретних результатів роботи. Ліс вивозиться, тому що немає постанови уряду про порядок застосування закону. Ліки не купили у міжнародних фахівців, тому що уряд не розробив порядок. Зрештою, постраждалі на Майдані два роки не можуть отримати компенсацію, тому що немає порядку її виплати", – заявив лідер БПП.

Як зазначив Луценко, країна потребує системної роботи, а не урядових звітів про події, які сталися.

Окремо лідер пропрезидентської фракції торкнувся теми завтрашньої колегії Міністерства внутрішніх справ (МВС).

"Ви знаєте, що ця тема мені близька. Я переживаю за те, щоб реформа в Авакова вийшла, і все, що можу, роблю для цього в парламенті, але колегія МВС в жахливому криміногенному стані країни у присутності послів – це піар. Це неправильно. Питання не у виконавцях. Питання в методах роботи і мети", – підкреслив Луценко.

Як раніше повідомлялося, лідери фракцій коаліції провели нараду з питання відставки прем'єра. Три з чотирьох фракцій коаліції вимагають відставки уряду і Яценюка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-