Матіос про Іловайський котел: Тоді в Україну вторглися 13 тисяч військових РФ

Матіос про Іловайський котел: Тоді в Україну вторглися 13 тисяч військових РФ

Відео
Укрінформ
В районі Іловайська Донецької області, де сили АТО в серпні 2014 року зазнали серйозних втрат, перебувало понад 13 тисяч російських військових.

Про це заявив головний військовий прокурор Анатолій Матіос в інтерв'ю 5 каналу.

Матіос підкреслив, що неможливо неможливо вичленити ситуацію війни чи окремо взяту трагічну сторінку військових дій та історії без загального контексту причинно-наслідкового зв’язку.

"Іловайськ фактично розслідуваний, зроблена відповідна комплексна із залученням дуже багатьох фахівців експертиза. Ми це довели до суспільства. Але у процесі цього ми точно вийшли на те, що три тактичні батальйонні групи у кількості більше 13 тисяч чоловік зайшли на територію України. І ми тепер досліджуємо, а це по всій Україні з підняттям архівів, з підняттям відповідних таємних документів, ми повинні зрозуміти – це дуже рутинний шлях. Я не віднікуюся, може хтось мене критикувати, але досліджуємо: чи мала реально Україна можливість на той момент, з усією дислокацією військових частин, які мали на той момент, вибачте, тільки одну назву, і не були зовсім чи були дуже мало боєздатні для того, щоб вплинути проти прямого вторгнення у вигляді гібридної війни на територію України", - повідомив Матіос.

Він зазначив, що Іл-76 розслідували і відправили в суд і зараз проходить відкрите слухання: «Тільки суд може дати відповідь - чи відповідають підозри прокуратури дійсному стану речей, чи є вина безпосередньо, чи можна говорити про провину конкретного військового чиновника Генерального штабу".

Також Матіос сказав, що досліджується причинно-наслідковий зв'язок - чи були можливості уникнути поразки, що сталася при Іловайську.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-