Депутати пообіцяли школам безкоштовні підручники і розійшлися

Депутати пообіцяли школам безкоштовні підручники і розійшлися

Укрінформ
Народні депутати ухвалили закон про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо безоплатного забезпечення підручниками учнів загальноосвітніх навчальних закладів та педагогічних працівників.

За відповідне рішення проголосувало 235 народних обранців, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначається у пояснювальній записці до закону, документом передбачено, що Міністерство освіти і науки безоплатно забезпечує підручниками й посібниками учнів загальноосвітніх навчальних закладів та педагогічних працівників у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів.

«Метою законопроекту є створення належних умов для здобуття якісної середньої освіти у відповідності до статті 53 Конституції України. Для цього пропонується законодавчо встановити, що держава гарантує безоплатне забезпечення підручниками, посібниками, методичною літературою учнів загальноосвітніх навчальних закладів та педагогічних працівників», - зазначається в пояснювальній записці.

Водночас голова Комітету з питань науки і освіти Лілія Гриневич внесла правку, згідно з якою слова «методичною літературою» виключено з тексту закону.

За словами Гриневич, для підготовки та видання підручників необхідно 235 млн гривень бюджетних коштів. Вона підкреслила, що ці кошти вже закладено в освітній субвенції.

Після голосування за закон перший заступник Голови Верховної Ради Андрій Парубій закрив вечірнє пленарне засідання парламенту. Наступне пленарне засідання розпочнеться у середу о 10-ій ранку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-