Мінінформ хоче привчити урядовців, що комунікація – теж їх робота

Мінінформ хоче привчити урядовців, що комунікація – теж їх робота

Укрінформ
Міністерство інформаційної політики України пропонує створити окремий Урядовий офіс комунікацій у рамках реалізації Концепції реформи урядових комунікацій.

Про це на брифінгу в Кабміні сказала радник міністра Іветта Делікатна, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Має з`явитися єдиний орган, що координує. Його директор, керівник має бути достатньо високого рівня з точки зору ієрархії та субординації, оскільки тільки таким чином ми зможемо вивести комунікацію на найвищій рівень управління», - сказала Делікатна.

«Нам треба привчати уряд та усіх тих, хто робить державну політику, до того, що комунікація є також невід`ємною складовою їхньої роботи, як будь-які інші професійні функції. Ми маємо зробити ту систему, яка буде функціонувати  як годинник і доносити інформацію від влади  до суспільства, у тому числі про рішення, які приймає влада, уряд», - зазначила радник міністра.

За її словами, під час розробки Концепції було проведено аудит комунікаційної діяльності Кабміну, опрацьовано понад 500 сторінок даних, розглянуто близько 12 комунікаційних систем урядів інших країн та залучено досвід тих, які найбільше відповідають сучасним викликам.

Головним результатом реалізації реформи має стати підвищення рівня довіри населення до дій уряду.

Нагадаємо, Кабінет міністрів підтримав Концепцію реформи урядових комунікацій, розроблену МІП та презентовану на засіданні уряду 20 січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-