Спецпредставник Ради Європи приїхав до окупованого Криму

Спецпредставник Ради Європи приїхав до окупованого Криму

Укрінформ
Візит спецпредставника генсека Ради Європи з прав людини Жерара Штудмана до незаконно окупованого Росією Криму є результатом триваючих консультацій між МЗС України та секретаріатом РЄ.

Про це йдеться у коментарі зовнішньополітичного відомства.

"З моменту окупації Автономної Республіки Крим та м.Севастополь Російською Федерацією всупереч нормам міжнародного права Україна постійно закликає РФ як окупаційну владу надати допуск міжнародним організаціям до окупованого півострова для моніторингу ситуації у сфері прав людини з огляду на триваючі грубі порушення основоположних свобод та прав людини в Автономній  Республіці Крим", - зазначають у МЗС.

У відомстві підкреслюють, що візит Штудмана на окупований півострів "є результатом триваючих консультацій між Міністерством закордонних справ України та Секретаріатом Ради Європи щодо можливостей забезпечити безперешкодний доступ на територію окупованого Криму основних конвенційних і моніторингових механізмів Ради Європи та інших міжнародних організацій".

Цей візит відбувається після відвідування Штудманом Києва, де він мав зустрічі, в тому числі з керівництвом МЗС України. Наразі триває діалог щодо параметрів мандату спеціального представника генерального секретаря Ради Європи з прав людини в Криму.

"Комітет міністрів та Парламентська асамблея Ради Європи протягом 2014-2015 років неодноразово ухвалювали рішення щодо статусу окупованого Криму та ситуації з правами людини в Автономній Республіці Крим. Ці рішення становлять важливу основу діяльності спеціального представника генерального секретаря Ради Європи з прав людини в Криму", - наголошується у коментарі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-