ЛитПолУкрбриг не розглядаємо як миротворців на Донбасі – Полторак

ЛитПолУкрбриг не розглядаємо як миротворців на Донбасі – Полторак

Укрінформ
У Любліні на півдні Польщі відбулася офіційна церемонія відкриття штабу спільної литовсько-польсько-української бригади (ЛитПолУкрбриг).

Участь в церемонії взяли міністри оборони України, Польщі та Литви Степан Полторак, Антоній Мацеревич та Юозас Олекас, передає власний кореспондент Укрінформу в РП.

"До штабу бригади увійшли представники Литви, Польщі та Україні в однаковій кількості. Це офіцери, які організовували діяльність бригади, а також бойові підрозділи, які співпрацюватимуть між собою. На сьогодні бригадою керує офіцер з Польщі, його заступником є представник України, а начальником штабу буде представник Литви",- повідомив Полторак, додавши, що на цих посадах відбуватиметься ротація.

За його словами, "ЛитПолУкрбриг" набуде повну бойову спроможність у 2017 році. Водночас, її участь у майбутньому в якості миротворчої місії на Донбасі не розглядається.

За його словами, користь для української армії від участі у міжнародній бригаді є величезною: "Ми вважаємо, що бригада є локомотивом, яка тягнутиме вперед нашу армію. Ми матимемо згоду перевіряти досягнення української армії в рамках успіху у бригаді".

Полторак подякував Польщі за підтримку України. "Україні зараз дуже складно, оскільки ворог переважає нас в силі. Однак це не означає, що ми віддамо клаптик нашої землі. Сьогодні в Україні проводиться дуже серйозна робота на чолі з Президентом для зміцнення армії, від чого залежить, наскільки Україна буде захищеною", - підкреслив міністр оборони. 

Фото: twitter.com/adeshchytsia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-