Порошенко: Безпеку виборів на Донбасі має забезпечити ЄС або ОБСЄ

Порошенко: Безпеку виборів на Донбасі має забезпечити ЄС або ОБСЄ

Укрінформ
Підготовка до виборів на окупованих територіях Донбасу має передбачати забезпечення безпеки під час голосування - або за участі безпекового компоненту Євросоюзу, або поліцейського контингенту ОБСЄ.

Про це Президент України Петро Порошенко заявив в інтерв'ю українським телеканалам, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Якщо ми виходимо на підготовку до виборів, то нам треба організувати дві важливі речі. Річ перша – безпека під час виборів. У тому числі, це має забезпечити міжнародний компонент, про який ми говорили під час рішення Європарламенту (Європарламент підтримав безпековий компонент в присутності представників Євросоюзу для забезпечення безпеки на Донбасі. – Ред.), або поліцейський компонент ОБСЄ, який має надійти і забезпечити цю безпеку", - заявив Порошенко.

Він також наголосив, що підготовка до виборів має передбачати скасування результатів "виборів" 2 листопада 2014 року на окупованих територіях Донбасу. 

Президент підкреслив, що голосуванню змін до Конституції України в частині децентралізації має передувати і ряд інших важливих передумов. Передусім, це стосується припинення вогню і довгий період повної тиші.

"Це має забезпечити Росія, і світ має бачити, що це відбувається", - наголосив він.

Також серед таких передумов Порошенко назвав повний та безперешкодний доступ ОБСЄ до місць зберігання зброї та відновлення контролю над неконтрольованою ділянкою українсько-російського кордону, на першому етапі, з боку ОБСЄ.

Особливо Президент наголосив на необхідності звільнення заручників, в тому числі тих, що незаконно перебувають на території РФ.

Президент також заявив, що вітає ініціативу 53 парламентарів щодо того, що голосуванню змін до Конституції в частині децентралізації має передувати виконання ряду цих важливих передумов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-