У Кишиневі скасували мітинг «за» уряд. Буде тільки – «проти»

У Кишиневі скасували мітинг «за» уряд. Буде тільки – «проти»

Укрінформ
Учасники запланованого на сьогодні багатотисячного мітингу на підтримку нового молдавського уряду під керівництвом Павла Філіпа відмовилися від його проведення.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

Організатори мітингу, члени громадської асоціації «GARLEM» заявили, що «вони не хочуть дати можливість провокаторам дестабілізувати ситуацію в країні, тому закликали прихильників уряду не виходити на мітинг».

Як повідомлялося раніше, на неділю, 24 січня, в Кишиневі були заплановані два багатотисячних мітинги. Учасники одного з них, названого організаторами великими Національними зборами, вимагають скасувати підсумки парламентського голосування за затвердження нового молдавського уряду (мітинг пройде на центральній площі молдавської столиці). Учасники другого мітингу, який повинен був пройти на військовому меморіалі «Вічність», виступають на підтримку уряду під керівництвом Павла Філіпа.

Організаторами першого мітингу виступили Громадянська платформа «Гідність і правда», Партія соціалістів і проросійська «Наша партія».

Антиурядові акції протесту почалися в Кишиневі 20 січня після затвердження нового молдавського уряду.

Міністр внутрішніх справ Молдови Олександру Жиздан заявив, що для охорони громадського порядку в столиці будуть задіяні всі підрозділи правоохоронних органів.

Він також закликав мітингувальників не піддаватися на провокації і діяти виключно в рамках чинного законодавства про мітингах і ходах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-