Березюк: Уряд Яценюка вже «виконав своє завдання»

Березюк: Уряд Яценюка вже «виконав своє завдання»

Укрінформ
Фракція «Самопоміч» не виходила з коаліції, яку вважає основним інструментом розвитку України на сьогоднішньому етапі.

Про це в ефірі каналу «112 Україна» заявив лідер фракції «Самопоміч» у ВРУ, народний депутат Олег Березюк, повідомляє Укрінформ.

«Ми мусили піти на цей політичний, абсолютно конституційний крок проголошення відкликання нашого міністра для того, щоб сісти разом. Не виходячи з коаліції, підкреслюю. Ми хочемо і будемо працювати на розвиток цієї держави  і вважаємо коаліцію основним інструментом на сьогоднішній день цього розвитку», - підкреслив він.

За словами лідера фракції, саме коаліція несе відповідальність за Кабінет Міністрів, тому вона має сісти разом і переписати коаліційну угоду в частині відповідальності.

Березюк наголосив, що відкликання міністра потрібно розглядати як політичний інструмент для того, щоб запросити партнерів по коаліції до справді серйозного політичного діалогу і відповідальності.

Він зауважив, що протягом року були зроблені якісні речі, але були й провали.

«Якісною справою є прийняття 99% антикорупційного законодавства, але повним провалом є антикорупційна реформа і взагалі боротьба з корупцією в Україні. Апогеєм цього є прийняття головного документу країни - бюджету, який був прийнятий непрозоро, ігноруючи коаліцію, ігноруючи всі регламентні норми», - підкреслив лідер фракції «Самопоміч».

Він зазначив, що якщо уряд не консультується з політичною фракцією і з політичною силою щодо формування бюджету, це означає повне ігнорування парламенту і відповідальності.

В цих умовах Березюк бачить необхідність якнайшвидше провести засідання коаліції, щоб обговорити і прийняти відповідні рішення. 

«Вважаю, і політична сила так вважає, що цей уряд на сьогодні виконав своє завдання. Треба рухатися далі», - сказав він.

Відповідаючи на запитання, як він оцінює уряд без відповідного звіту останнього, Березюк сказав: «Звіт уряду, де-факто, є бюджет. А цей державний іспит з прийняттям державного бюджету уряд, на жаль, не склав».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-