Порошенко: Cпільне почуття соборності робить нас ще сильнішими

Порошенко: Cпільне почуття соборності робить нас ще сильнішими

Відео
Укрінформ
Різноманітність України не є нашим недоліком, а навпаки, вона робить нас багатшими, а спільне почуття соборності - ще сильнішим.

Про це Президент України Петро Порошенко зазначив у своєму зверненні з нагоди Дня Соборності України. 

"Наголошую, що ми поважали і будемо поважати різноманітність України, специфіку місцевих громад. І ця різноманітність насправді не є нашим недоліком. Вона, навпаки, робить нас багатшими, а спільне почуття соборності - ще сильнішими", - йдеться у зверненні.

За словами Президента, відновлення територіальної цілісності України є головним пріоритетом. Такі надскладні завдання, як повернення України на Донбас та деокупація Криму, мають вирішуватися, насамперед, політико-дипломатичним та міжнародно-правовим шляхом, зміцнюючи водночас обороноздатність держави та Збройні Сили України.

"Лише сильне національне військо може бути гарантом соборності, незалежності, цілісності. Тепер ми маємо саме таку армію, якою пишаються співвітчизники, і яку поважає навіть ворог... Поважає, бо боїться", - підкреслив він.

Глава держави також зауважив, що не менше, ніж для протидії російській агресії, єдність потрібна і для боротьби з корупцією та успішності реформ. Він закликав до єдності всіх, хто зміцнює країну в тилу.

"15-го року ми не просто вистояли і зберегли країну - ми змінили порядок денний. Минулого січня ще стояло питання: як вижити. Тепер стоїть питання: як стати успішною країною. Цього року реформи почнуть приносити результати. Все у нас вийде. Слава Україні, соборній, єдиній, неподільній Україні!", - наголосив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-