Порошенко про обвал рубля: Санкції діють

Порошенко про обвал рубля: Санкції діють

Укрінформ
Під час інтерв’ю агентству Bloomberg у Давосі Президент Петро Порошенко зазначив, що курс російського рубля останнім часом суттєво знизився по відношенню до світових валют на тлі падіння цін на нафту та міжнародних санкцій по відношенню до Росії.

Про це інформує прес-служба глави держави.

"Це ціна, яку платить агресор за безвідповідальні дії", – наголосив Порошенко. За його словами, чим менше Росія буде витрачати на військові витрати, тим краще для неї самої, краще для сусідів і для всього світу.

Президент заявив про відсутність будь-якого прогресу з боку РФ у виконанні Мінських домовленостей. Він наголосив, що режим припинення вогню продовжує порушуватися з боку терористів, а Україна все ще втрачає своїх солдат. При цьому, зауважив Порошенко, зменшення кількості обстрілів безпосередньо залежить від Росії. За його словами, протягом останнього тижня Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ було 21 раз відмовлено у контролі за окупованою територією та за українсько-російським кордоном.

Глава держави зазначив, що "Росія має бути прогнозованим партнером. Ніхто зараз не може передбачити, якою буде ситуація в Сирії, ситуація в Україні. Саме тому ми витрачаємо майже 5% ВВП на безпеку і оборону для того, щоб побудувати ефективні Збройні Сили і зупинити російську агресію".

Президент також привітав прийняття сьогодні Європейським Парламентом спеціальної резолюції стосовно України, яка відображає суттєвий прогрес в реформуванні нашої країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-