Порошенко зустрівся в Давосі з прем’єрами Нідерландів і Норвегії

Порошенко зустрівся в Давосі з прем’єрами Нідерландів і Норвегії

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко у Давосі провів зустрічі з прем'єрами Нідерландів Марком Рютте та Норвегії Ерною Сольберг.

Під час розмови з Рютте Порошенко наголосив, що розраховує на подальшу солідарність і єдність ЄС у питанні підтримки незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, повідомляє прес-служба глави держави.

Серед ключових питань порядку денного відносин Україна-ЄС у першому півріччі-2016 Порошенко назвав функціонування поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі, рішення Ради ЄС щодо започаткування безвізового режиму для українців вже у цьому році, а також набрання чинності у повному обсязі Угодою про асоціацію між Україною та ЄС.

Співрозмовники наголосили на важливості збереження санкцій проти РФ за невиконання Мінських домовленостей.

"Сторони також обговорили низку питань двостороннього співробітництва, зокрема в економічній та інвестиційній сферах, а також у сфері технічної допомоги. Глава держави підтвердив зацікавленість української сторони у візиті найближчим часом бізнес-місії на чолі з міністром зовнішньої торгівлі та розвитку співробітництва Нідерландів, а також у проведенні в Нідерландах масштабного Українсько-нідерландського бізнес-форуму", - повідомили у прес-службі.

Під час зустрічі з прем'єром Норвегії Президент наголосили на важливості збереження санкцій проти Росії в якості дієвого механізму виконувати Мінські домовленості.

Порошенко поінформував Сольберг про ситуацію на Донбасі, зокрема спроби РФ та контрольованих нею бойовиків загострити безпекову ситуацію в регіоні, а також про порушення прав людини в окупованому Криму.

Прем'єр-міністр зі свого боку запевнила, що норвезька сторона продовжуватиме надавати підтримку Україні на шляху глибоких перетворень.

Порошенко прийняв запрошення Сольберг здійснити візит до Королівства Норвегія у 2016 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-