Для

Для "бездоганної" децентралізації Раді треба вердикт КС - нардеп

Укрінформ
Проект закону про внесення змін до Конституції в частині децентралізації розглядати в сесійній залі в другому читанні потрібно лише після надходження висновку Конституційного суду щодо тлумачення поняття "наступна чергова сесія".

Про це журналістам після засідання Ради коаліції заявив перший заступник керівника фракції БПП Ігор Кононенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми з відповідальністю підходимо до цього питання і вважаємо, що голосувати і приймати зміни до Конституції в такій важливій частині як децентралізація потрібно робити бездоганно. І є сумніви і не досить чітко прописано щодо фрази "наступна чергова сесія". І тому тут потрібно дійсно отримати роз'яснення Конституційного суду і після цього приймати рішення", - сказав він.

Після цього Кононенко нагадав, що 51 депутат, в тому числі з БПП, направили подання до КС щодо роз'яснення поняття "наступна чергова сесія".

За його словами, таке тлумачення необхідно отримати, аби не повторилася ситуація, коли у 2004 році були внесені зміни до Конституції, а у 2010-му суд через порушення процедури їх скасував.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-