Аваков: МВС не в змозі довести до суду масу корупційних справ

Аваков: МВС не в змозі довести до суду масу корупційних справ

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що його відомство не може довести до суду "величезний масив справ" про корупцію через "інституціональну неспроможність".

Про це він заявив на нараді щодо антикорупційних розслідувань, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Деякі резонансні справи доходять і вже знаходяться в судах, наприклад, справа по Бочковському, (колишній глава ДСНС – ред.) і цілий ряд інших резонансних справ, і по прокуратурі, і по інших позиціях. Але ми бачимо величезний масив справ, які стоять через те, що ми маємо інституціональну неспроможність, у тому числі, яка знаходиться на межі між відомствами", - сказав Яценюк.

За його словами, МВС "інституціонально неспроможне" довести деякі очевидні для людей злочини.

"Є очевидні речі, які нам законодавство не дозволяють (довести до суду — ред.), або з презумпції невинності або з процесуальних якихось..., є перехідні речі", — зауважив міністр.

Для виправлення ситуації, що склалася, підкреслив Аваков, необхідно зробити повну координацію між усіма відомствами щодо боротьби з корупцією. Глава МВС повідомив, що зі схожими проблемами стикається і Антикорупційне бюро, і СБУ, і прокуратура.

Крім того, додав Аваков, сьогодні для того, щоб довести кримінальні провадження по корупції до результату, "треба звертатися до парламенту та отримувати ці інструменти". "Інакше ми беремося і відповідаємо за процедуру, по якій ми не можемо звітувати перед суспільством. Тобто, це непрацююча ситуація", - переконаний він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-