Кадирову закидають

Кадирову закидають "зоопатетику"

Укрінформ
Уповноважена з прав людини в Росії Ела Памфілова через ситуацію навколо заяв про російську несистемну опозицію запропонувала, в першу чергу, "зменшити обороти" керівнику Чечні Рамзану Кадирову.

Слова Памфілової були наведені на її сайті.

"Рамзану Ахматовичу Кадирову - в першу чергу, оскільки він обіймає високу державну посаду і його рівень відповідальності та адміністративних важелів непорівнянний з можливостями звичайного опозиціонера", - відповіла Памфілова на запитання "Може, це керівникові Чеченської Республіки варто зменшити обороти"?

Вона також уточнює, що "до Кадирова, так як до будь-якого іншого керівника суб'єкта федерації і високопоставленого державного чиновника федерального рівня, мають бути особливі вимоги за те, що він декларує, оскільки це сприймається як керівництво до дії, і не лише підлеглими, а й звичайними людьми".

Причину того, що відбувається, Памфілова вбачає в цьому: "На жаль, поки що рівень політичної культури і дискусій залишає бажати кращого. І вже зовсім неприпустимо опускатися до риторики 37-го року або переходити в площину "зоопатетики" (очевидно, маються на увазі заяви, що у собаки Кадирова на кличку Тарзан "ікла сверблять" на опозицію).

Нагадаємо, Рамзан Кадиров 12 січня опублікував заяву, в якій назвав представників позасистемної опозиції "ворогами народу" і "зрадниками". Пізніше він пояснив, що мав на увазі під позасистемною опозицією тих, хто "поїхав з Росії і звідти поливає брудом" Росію, а також їх "прибічників" всередині Росії. Заяви Кадирова викликали різко негативну реакцію серед правозахисників та опозиційних політиків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-