Нідерланди сказали, коли визначаться з результатами референдуму щодо України

Нідерланди сказали, коли визначаться з результатами референдуму щодо України

Укрінформ
Уряд Нідерландів прийме рішення з приводу врахування результатів консультативного референдуму щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС, після самого референдуму.

Про це заявив прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте під час прес-конференції у Європейському парламенті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Закон каже, що коли відбудеться голосування і після референдуму, незалежно від результату, уряд має зайняти позицію щодо самої пропозиції (щодо угоди про асоціацію з Україною - ред.). Тому ми зробимо це після референдуму", - сказав Рютте.

Прем'єр-міністр підкреслив, що нідерландський уряд пояснюватиме громадськості, чому уряд підтримує угоду. За його словами, для Нідерландів це перш за все важливо у торгівельному плані та в плані стабільних сусідів. "Нам потрібна стабільна Україна, у якій проводяться реформи, йде боротьба із корупцією. Ця угода пов'язана саме із цими питаннями і це не угода про вступ у ЄС", - сказав Рютте.

Він також висловив сподівання, що більшість у Нідерландах підтримає угоду. "Я буду пояснювати голландцям. Я за цю угоду і, звичайно, сподіваюсь, що більшість також "за", - сказав прем'єр.

Як повідомляв Укрінформ, 6 квітня у Нідерландах пройде консультативний референдум щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС. Результати референдуму мають консультативний характер і не є обов'язковими для виконання урядом країни.

Угоду про асоціацію вже ратифікували обидві палати парламенту Нідерландів. Однак згідно з законом, що набув чинності у країні 1 липня, практично будь-який проголосований парламентаріями документ може бути винесений на референдум, якщо буде зібрано 300 тис. підписів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-