Арбузов витратив на свій імідж 220 державних мільйонів - суд

Арбузов витратив на свій імідж 220 державних мільйонів - суд

Укрінформ
Екс-голова Національного банку України Сергій Арбузов підозрюється у розтраті коштів НБУ при створенні телеканалу «Банківське телебачення».

Про це свідчить ухвала Печерського райсуду міста Києва від 21 грудня 2015 року.

В ухвалі суду йдеться, що у травні 2014 року Сергію Арбузову було повідомлено про підозру у вчиненні злочину, що полягав у покращенні свого іміджу за рахунок держкоштів та збагачення пов’язаних із ним інших осіб. Зокрема, екс-посадовця звинувачують у зловживанні службовим становищем у червні 2011 року, коли він створив телерадіоорганізацію НБУ у вигляді ТОВ «Банківське телебачення» та упродовж 2011-2013 рр. розтратив державні кошти НБУ у розмірі 220 млн грн шляхом перерахування їх Нацбанком до статутного капіталу вказаної фірми.

В ухвалі також йдеться, що прокуратура проводить окреме розслідування за підозрою стосовно Арбузова, а також окремо – за фактом розтрати 220 млн грн шляхом зловживання службовим становищем службовими особами НБУ впродовж 2011-2013 рр. По останньому підозра жодній особі не пред’явлена.

Нагадаємо, Арбузов очолював НБУ з грудня 2010 р. по грудень 2012 р., після чого він став першим віце-прем’єром, а у січні 2014-го – прем’єр-міністром. У лютому 2014 р втік за кордон, і з квітня перебуває у розшуку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-