Деокупація Криму: Словаччина готова обговорити ініціативу Порошенка - МЗС

Деокупація Криму: Словаччина готова обговорити ініціативу Порошенка - МЗС

Ексклюзив
Укрінформ
У Словаччині хочуть докладніше ознайомитися із пропозиціями українського керівництва щодо нового міжнародного механізму з деокупації Криму і готові їх обговорювати.

Про це в коментарі власному кореспонденту Укрінформу у Брюсселі заявив міністр закордонних справ Словаччини Мирослав Лайчак.

"Я повинен побачити ці пропозиції, щоб у комплексі зробити заяву про це. Але ми готові обговорювати нові ініціативи", - заявив глава МЗС.

Водночас словацький міністр зауважив, що на сьогодні необхідно максимально використовувати і наявний "нормандський формат".

При цьому Лайчак наголосив, що в ЄС, беручи зобов’язання на підтримку України, вже сьогодні чекають від українського керівництва чітких зобов’язань і результатів щодо проведення реформ.

"Вже минуло два роки після Майдану, і українські громадяни заслуговують відчути покращення життя", - зазначив глава МЗС, наголосивши, що більших зусиль Києву необхідно докласти у боротьбі з корупцією, реформуванні судової системи, утвердженні верховенства права.

Крім того, за словами міністра, покращення потребує комунікація і з українцями, в особливості, з метою інформування про здійснення непопулярних, але необхідних кроків на шляху реформ.

"Також необхідна краща координація між українською і європейською сторонами. Від України ми хотіли би побачити створення єдиного органу, відповідального за реформи", - сказав Лайчак.

Як відомо, раніше Президент України Петро Порошенко виступив з ініціативою запропонувати новий міжнародний формат з деокупації Криму. Оптимальною конфігурацією у цьому розглядається "Женева плюс" за участі ЄС, США, інших підписантів Будапештського меморандуму.

Фото: pinchukfund.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-