Мінський процес перебуває у фазі ухвалення закону про вибори – Штайнмайєр

Мінський процес перебуває у фазі ухвалення закону про вибори – Штайнмайєр

Укрінформ
Питання просування Мінського процесу, особливо його політичної складової, є однією з основних тем зустрічей у Брюсселі в понеділок.

Про це заявив перед початком зустрічі глав МЗС ЄС міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Зараз ми перебуваємо у фазі, коли має бути ухвалений закон про місцеві вибори, для чого необхідно здолати бар'єри не лише з точки зору відносин Україна-сепаратисти-Росія, але і в українському парламенті», - сказав німецький дипломат.

Штайнмайєр зазначив, що він з колегами вже вислухали сьогодні вранці інформацію від глави МЗС України «про процес реформ, що просувається, у тому числі в частині ухвалення законів, а також реформування системи юстиції і боротьби з корупцією, в яких ще багато що треба зробити». 

Він також сказав, що 2015 рік був закінчений інтенсивними переговорами в Нормандському форматі, у тому числі на рівні глав урядів і керівників зовнішньополітичних міністерств. На нинішній зустрічі в Брюсселі просування Мінського процесу - одна з пріоритетних тим. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-