Криза біженців не вплине на строки скасування віз для українців – Клімкін

Криза біженців не вплине на строки скасування віз для українців – Клімкін

Укрінформ
Міграційна криза не вплине на процес скасування візового режиму з ЄС для українських громадян.

Про це за результатами проведених зустрічей у Єврокомісії в понеділок заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Брюсселі.

«Дуже важливою є наявність чіткої підтримки того, що Україна робить у межах підготовки до безвізового режиму. І найголовніше – всі чітко кажуть: все, що відбувається навколо викликів з міграцією, не впливатиме не лише на сприйняття України, але й жодним чином на час прийняття Європейським Союзом рішення», - розповів глава МЗС України.

Він наголосив, що під час зустрічі з міністрами закордонних справ у форматі «Україна плюс Група друзів України в ЄС» найголовніша думка пролунала про необхідність подальшої підтримки України. Міністр процитував високого представника ЄС із зовнішніх справ та політики безпеки Федеріку Могеріні, яка заявила сьогодні, що європейська сторона має забезпечити ефективну і відчутну допомогу Україні в умовах складних викликів.

Клімкін також повідомив, що обговорив з міністрами закордонних справ ЄС питання про те, яким чином зробити зону вільної торгівлі спільним успіхом.

Як повідомив у понеділок єврокомісар з європейської політики сусідства та переговорів про розширення Йоханес Хан, Єврокомісія чекає від України повного виконання деяких зобов’язань, щоб ініціювати у першому кварталі 2016 року законодавчий процес із скасування візового режиму для українських громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-