Москва хоче не виборів, а

Москва хоче не виборів, а "російського" Донбасу – Клімкін

Укрінформ
Дієва дискусія з Росією про проведення справжніх виборів на Донбасі відсутня.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін за результатами зустрічі з міністром закордонних справ Данії Крістіаном Йєнсеном в понеділок у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Відсутня дієва дискусія про майбутні вибори, адже тут не йдеться про вибори. Йдеться про утримання російського Донбасу, про дестабілізацію на Донбасі і дестабілізацію всієї України», - наголосив глава МЗС України, зауваживши, що поінформує сьогодні міністрів закордонних справ країн ЄС про те, як українська сторона виконує своє зобов’язання за «Мінськом».

Клімкін нагадав про щоденні факти обстрілів на Донбасі з боку бойовиків, збройні погрози на адресу спостерігачів ОБСЄ, їхнє недопущення на кордон з Росією та інші території у регіоні.

У свою чергу, міністр закордонних справ Данії Йєнсен висловив переконання, що Україна виконала переважну більшість мінських домовленостей, а Росія підриває цей процес.

«Дуже важливо, щоб Росія виконала свої зобов’язання. Україна виконала головні пункти мінських домовленостей. І нині необхідно, щоб Росія дозволила ОБСЄ вільно спостерігати за виборами, щоб Україна повернула контроль над кордонами, щоб зброя була виведена з регіону. Росія повинна продовжити виконання своїх зобов’язань», - наголосив глава МЗС Данії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-