Реалізація

Реалізація "Женеви-плюс" залежатиме від успішності "Мінська-2" - експерт

Ексклюзив
Укрінформ
Пропозиція Президента України Петра Порошенка про створення нового міжнародного формату "Женева-плюс" щодо повернення Криму Україні є гарною ідеєю, втім її втілення буде можливим за умов успішної реалізації Мінських домовленостей.

Таку думку висловив в ексклюзивному коментарі Укрінформу один із провідних експертів США, старший директор у питаннях прав людини американського Інституту Маккейна Девід Крамер.

"Я не певний, що Захід буде надто зацікавлений у формуванні такої групи, принаймні поки не будуть виконані мінські домовленості", - зауважив експерт, попередивши про можливі складнощі в реалізації ідеї створення формату "Женева-плюс".

З іншого боку, зазначив аналітик, Мінська угода не містить посилань на Крим, що є "одним із найбільших недоліків цього документа".

Загалом же Крамер позитивно оцінив пропозицію українського президента, але порадив "не затримувати подих" в очікуванні успіху.

Водночас, за його словами, боротьба за повернення Криму має стати пріоритетом не лише для України й тих країн, що підписали Будапештський меморандум, але й для всіх інших.

Тим не менше, зазначив експерт, процес повернення Кримського півострова під український контроль може зайняти певний період часу.

"Але поки цього не сталося, санкції, пов'язані з анексією півострова, повинні залишатися в дії", - наголосив Девід Крамер.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер Президент України Петро Порошенко озвучив намір про внесення пропозиції створити міжнародний механізму з деокупації Кримського півострова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-