Суд над Савченко: захист пояснив, як сфальшували відео взяття у полон

Суд над Савченко: захист пояснив, як сфальшували відео взяття у полон

Укрінформ
У четвер, 14 січня, адвокати Надії Савченко представляють в Донецькому міськсуді Росії докази невинуватості українки.

Трансляцію веде портал Медіазона.

Засідання розпочалося з допиту Едуарда Козлова, експерта з відеофайлів, відеозйомки, розшифровки відеофайлів, який зробив експертизу відео полонення Савченко.

 «У суді з'явився фахівець Козлов Едуард Євгенійович, прошу покликати його в зал і допитати за клопотанням захисту. Він підготував висновок щодо відеозаписів, щодо їх змісту. Експерта Макеєва (з України. - ред.) в залі не було, його не можна було допитати (через відмову суду - ред.), а Козлов з'явився» - аргументував адвокат Ілля Новіков, що представляє сьогодні інтереси Савченко.

На експертизу представлено відео Єгора Русського, на якому відображена взята в полон бойовиками «ЛНР» Надія Савченко. Експерт в своєму висновку вказав хеш-суму файлів з відеозаписами, вказав час створення файлів, зробив висновок про внесення змін до метаданих, а також - яким чином формуються імена для знятих цією камерою файлів.

Згідно з попередніми експертизами захисту, дані зйомки були сфальсифіковані, щоб вони відповідали останній версії слідства. Але суд відмовився залучити дані до матеріалів справи. Про залучення сьогоднішніх даних буде вирішено після їх оголошення.

Як відомо, російське слідство несправедливо обвинувачує Савченко за статтями «вбивство» і «замах на вбивство». Насправді, після захоплення в полон бойовиками вона була переправлена на територію Росії. Після продовження терміну утримання під вартою Надія Савченко знову почала голодування. Сьогодні - 28-й день.

Фото: facebook.com/anton.naumlyuk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-