Без українських судів на окупованому Донбасі амністії не буде - Геращенко

Без українських судів на окупованому Донбасі амністії не буде - Геращенко

Укрінформ
Ірина Геращенко заявила, що здійснення амністії на окупованих територіях можливе після відновлення роботи українських судів.

Про це уповноважений Президента України із врегулювання конфлікту на сході України написала на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Амністія? Мають відновити роботу українських судів на окупованих територіях (і ключова роль в рішенні щодо закону про амністію належить ВР, Мінськ - це лише майданчик для дискусіі), також є важкі злочини, які не потрапляють під амністію", - наголосила Геращенко.

Вона зазначила, що російські війська і техніка мають піти геть, ми повинні отримати контроль на кордоні. Вибори мають відбутися тільки за українським законодавством, під моніторингом ОБСЄ, після роззброєння.

"Гуманітарна ситуація - ми готові до пошуків компромісів заради звільнення українців і наполягаємо на безперешкодному доступі гуманітарних місій на окуповані території. Режим припинення вогню має дотримуватися стовідсотково! Кожне порушення має жорстко і чітко фіксуватися СММ ОБСЄ. А для цього потрібно, аби ця місія отримала доступ на всі території, аж до кордону, і чітко виконувала свою роботу, а не "моніторила" в тилових містах: такою є наша позиція", - підкреслила Геращенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-