Росія сформує три нові дивізії на кордоні з Україною

Росія сформує три нові дивізії на кордоні з Україною

Укрінформ
Міноборони Росії сформує три нові дивізії на західному напрямі біля кордонів з Україною.

Про це сказав глава міноборони РФ Сергій Шойгу на селекторній нараді, повідомляється на сайті відомства.

"На західному напрямі будуть сформовані три нових дивізії. Це також завдання найважливіше", - сказав Шойгу.

Глава міноборони РФ також повідомив, що в ході раптових перевірок у 2016 році російська армія приділить особливу увагу перекиданню військ на далекі відстані, створенню угруповань на загрозливих напрямах і відробітку завдань протиповітряної оборони з практичним застосуванням авіації. У поточному році планується підняти рівень оснащеності військ новітнім озброєнням з 47 до 51%, підвищити частку справної техніки з 89% до 92%.

Восени минулого року Шойгу зазначав, що з початку 2015 року в Західному військовому окрузі, що межує з Україною, було створено близько 30 з'єднань і військових частин. Наприкінці листопада міністр повідомляв, що в Південному військовому окрузі до того моменту сформували понад 15 з'єднань і частин, причому формування ще двох з'єднань знаходилося в завершальній стадії.

Раніше повідомлялося, що в 2015 році в Західному військовому окрузі була створена нова 1-а танкова армія, штаб якої розташувався у Підмосков'ї. При цьому, за даними високопоставленого джерела в російському Генштабі, 20-а загальновійськова армія округу фактично була сформована наново у зв'язку з передачею більшої частини її військ до складу 1-ої танкової. Джерело відзначало, що 20-а армія має бути розгорнута в п'яти регіонах на заході Росії зі штабом у Воронежі, тобто безпосередньо біля українського кордону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-