Савченко готує завершальне слово

Савченко готує завершальне слово

Укрінформ
Народний депутат України Надія Савченко, яку незаконно утримують у Новочеркаському СІЗО, попри погіршення здоров'я продовжує голодування і підготовку до процесу, який продовжиться у середу.

Про це розповів кореспондентові Укрінформу адвокат Микола Полозов.

«Зараз Надія важить менше 64 кілограмів, стан здоров'я погіршав. Але настрій у неї бадьорий, робочий. Вона продовжує підготовку до процесу, як до завтрашнього засідання, так і на перспективу – до завершального слова», - повідомив Полозов.

За його словами, у Савченко періодично беруть аналізи. Проте тут є проблема: у місцевій медчастині немає експрес-аналізу на цукор. Тому аналізи везуть в якусь іншу лабораторію. Надію з приводу результатів поки що не інформували.

Як зазначив адвокат, умови утримання Савченко тримають на контролі українські консули в Росії. «Я буквально зіткнувся з ними у дверях», - сказав Полозов.

Щодо минулих свят, вони у Надії Савченко пройшли буденно. Єдина радісна подія – побачення з сестрою Вірою.

Нагадаємо, російське слідство обвинувачує Савченко за статтями «вбивство» і «замах на вбивство». Українка всі обвинувачення заперечує. Насправді після захоплення  в полон бойовиками її було переправлено на територію Росії. 18 грудня 2015 року після того, як Донецький міськсуд Ростовської області продовжив їй термін утримання під вартою, Савченко оголосила нову голодовку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-