Путіну діагностували «державне безсилля»

Путіну діагностували «державне безсилля»

Укрінформ
Російський Центр досліджень постіндустріального суспільства опублікував доповідь «Державне безсилля», в якому підбив підсумки 16-річного правління Володимира Путіна.

Доповідь директора центру Владислава Іноземцева опублікована на сайті РБК.

«Країною керує людина, яка багато говорить, але не готова робити практично нічого конкретного, більш як десять років покладаючись на позитивні тренди, що задаються ззовні. Це державне безсилля», - резюмує Іноземцев.

На його думку, 16 років, що минули в неймовірно сприятливій для Росії ринковій кон'юнктурі – «втрачені роки». Практично нічого не було зроблено для розвитку інфраструктури, переробної промисловості, інноваційного виробництва. В цілому «розвивалися практично виключно недержавні галузі: оптова і роздрібна торгівля, комунікації і зв'язок, приватні банки, будівництво, сфера комерційних послуг». Водночас «держава була економічним гальмом».

«Катастрофічними виглядають результати «реформ» соціальної сфери і характер роботи держструктур, відповідальних за забезпечення нормального життя громадян». Нічим також похвалитися і в зовнішній політиці.

Як вважає Іноземцев, нинішня російська політика не має стратегії і сподівається на «одвічне російське "авось"»: «Влада здатна розтратити скільки завгодно мільярдів, але не може ні поставити дійсно амбітні завдання, ні підібрати гідні кадри для їх вирішення, ні простимулювати бізнес, ні надихнути громадян на що-небудь, окрім повторення заяложених гасел».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-