Геращенко: У Мінську Україна вимагає звільнення Марії Варфоломеєвої

Геращенко: У Мінську Україна вимагає звільнення Марії Варфоломеєвої

Укрінформ
Народний депутат України Ірина Геращенко відреагувала на лист Луганської регіональної організації НСЖУ щодо визволення з полону "ЛНР" Марії Варфоломеєвої.

Вона заявила, що питання утримання Марії Варфоломеєвої постійно порушується українською стороною під час перемовин.

«Її прізвище та її історію від нас знають наші європейські колеги і дипломати – як приклад безчинств бойовиків, що утримують в полоні не лише військових, але і цивільних, зокрема журналістів. Ми разом із СБУ неодноразово включали і включаємо прізвище пані Марії в усі списки із вимогою на звільнення. Кілька разів її звільнення зривалося», – цитує її сайт Солідарність.

Ірина Геращенко радить журналістам Луганщини «публічно і голосно» звернутися до «екс-колеги, екс-речника Януковича, а нині видного діяча бойовиків Родіона Мірошника» з вимогою звільнити Марію Варфоломеєву.

«Саме його боси утримують пані Марію і знущаються над нею вже рік… Може він ще пам’ятає, що колись так само мав квиток НСЖУ, і, може таки, в нього ворухнеться совість, якщо вона хоч колись була. А я в свою чергу, звичайно, продовжу боротьбу за її звільнення і ще й ще раз підніматиму питання звільнення Марії в Мінську 13 січня», – резюмувала уповноважена президента з питань мирного врегулювання конфлікту на Сході України.

Як повідомляв Укрінформ, 9 січня минув рік відтоді, як Марію Варфоломєєву утримують в полоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-