Путін програв і буде дистанціюватися від Донбасу – політолог

Путін програв і буде дистанціюватися від Донбасу – політолог

Укрінформ
На думку політолога Дмитра Орєшкіна, Путін програв в Україні і буде дистанціюватися від Донбасу.

Про це він сказав в інтерв'ю Апострофу.

«Ситуація стала на рейки у 2015 році, а в 2016-му буде розвиватися в такому ж ключі. Суть проста — в Україні Путін програв. Тому що три роки тому історія починалася з пафосних заяв про те, що Україна буде включена в Євразійський митний союз і повернена під руку Кремля. Тим часом зараз абсолютно протилежний результат. Україна як ніколи далека від РФ, вона орієнтована на Захід і НАТО. Навіть у рамках путінського розуміння геополітики це поразка», - говорить він.

На думку політолога, радикальної зміни у відносинах Росії з Україною не буде, але Москва може робити якісь кроки назустріч Києву.

«Тому що у Кремля є необхідність качати в Європу свій улюблений газ. Через "Північний потік" пропхати необхідний обсяг блакитного палива неможливо. "Південний потік" заблокований. "Турецький потік" - теж. При такій ситуації залишається тільки Україна. Значить, доведеться домовлятися: без якоїсь любові, але холодний мир між Москвою і Києвом буде», - пояснює він.

Разом з тим, на думку Дмитра Орєшкіна, ситуація на окупованих територіях Донецької і Луганської областей, швидше за все, буде заморожена.

«Мені здається, що ситуація на Донбасі буде з плану "ні те, ні се". Статус регіону буде жахливим, люди будуть жити впроголодь: роботи немає, грошей немає, обмін провокаційними заявами з обох сторін буде продовжуватися. Тому що місцевим "начальникам" (ватажкам бойовиків, - "Апостроф") треба буде якось нагадувати московському керівництву, що їх треба годувати», - говорить він.

При цьому, на думку експерта, такий розвиток подій зробить непередбачуваним поведінку ватажків так званих ДНР і ЛНР Захарченка та Плотницького.

«Їм в складі України не жити за будь-яких умов. Навіть якщо буде домовленість про амністію, їм так чи інакше треба буде їхати. Вже не кажучи про те, що це буде явною поразкою Путіна... Путін буде намагатися і надалі дистанціюватися від теми Донбасу. Тому що чим більше він буде про це говорити, тим очевидніше стає, що він там програв», - вважає Орєшкін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-