Експерт порівняв «варварство ІДІЛ» і «варварство Путіна»

Експерт порівняв «варварство ІДІЛ» і «варварство Путіна»

Укрінформ
Конфлікт між Саудівською Аравією та Іраном вигідний Кремлю.

Такою думкою в інтерв'ю Укрінформу поділився французький учений, професор з геополітики, викладач школи бізнесу ICN Олександр Мельник.

«Що стосується можливих наслідків (конфлікту між Саудівською Аравією та Іраном) для Росії та України, то, синтезуючи, можна сказати, що для Москви краще, якщо буде більше хаосу», - зазначив він.

На його погляд, Росія сьогодні належить до числа головних дестабілізаторів у світі.

«Існує поняття варварства «Ісламської держави» і «варварства Путіна». Безумовно, Росія, порушуючи всі міжнародні норми, підриває підвалини світу, дестабілізує правила гри, оскільки їй зручніше ловити рибу у каламутній воді. Чим ця вода каламутніша, тим Путін відчуває себе комфортніше», - додав учений.

Для України, за його словами, все рівним чином навпаки. «Будь-яка драматизована істерія у міжнародних відносинах містить ризик відволікання інтересу міжнародної спільноти, передусім Європи та США до складного руху вашої країни до демократії та правової держави», - зауважив Мельник, додавши, що цей рух, який займе  багато років, вимагає міжнародної підтримки.

За словами експерта, міжнародна підтримка також залежить від медійних проектів: якщо ці радари йдуть з України, країна потрапляє в складну ситуацію, вона перестає перебувати у полі зору ЗМІ, оскільки інші події, драматично перебільшені, відволікають увагу від справжніх пріоритетів Заходу.

«І тут важливо завжди бачити головне і другорядне. Але це складно робити в медійному світі, світі спонтанності, робити це надзвичайно важко. Тому для України продовження цього конфлікту було б контрпродуктивно», - підсумував експерт.

Більше про наслідки конфлікту у Перській затоці читайте в ексклюзивному інтерв‘ю французького вченого Олександра Мельника Укрінформу тут.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-