Умеров засудив заяву муфтіяту з окупованого Криму

Умеров засудив заяву муфтіяту з окупованого Криму

Укрінформ
Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров засудив заяву муфтіяту анексованого Криму, який закликав кримських татар не записуватися в український батальйон, що створюється в Херсонській області.

Кримськотатарський народ не повинен припиняти боротьбу доки триває анексія півострова, написав він у Facebook.

«Я теж вважаю, що залишати Батьківщину не треба, але бути на поводі в окупаційної влади - набагато небезпечніше, тим більше, коли це стосується структури, що називається «Муфтіят», - зазначив він.

"Може анексію скасували, окупація припинилася, лідери на Батьківщині, політв'язні на волі, кримінальні справи закриті, люди зникати перестали, шкіл і дитячих садків національних стало більше, незалежні ЗМІ вільно мовлять у Криму, бізнесменів не пресують?" - риторично запитує заступник голови Меджлісу.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні підконтрольний окупантам муфтіят закликав кримських татар не залишати анексований півострів і не брати участі в військових формуваннях в Україні.

На початку січня уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу, народний депутат України Мустафа Джемілєв повідомив, що на материковій частині України створять Духовне управління мусульман Криму (ДУМК) із головним офісом у Києві, оскільки розташований у Криму муфтіят "нині перебуває в повному підпорядкуванні окупантові... і не відображає сподівання і думки мусульман Криму".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-