У Верховному суді сказали, що думають про заяву Авакова

У Верховному суді сказали, що думають про заяву Авакова

Укрінформ
У Верховному суді назвали "піар-компанією окремих посадових осіб" заяви про необхідність заміни всіх суддів.

Відповідний коментар опубліковано на офіційному сайті суду

"...окремі вищі посадовці органів виконавчої влади знову нав'язують суспільству ідею тотального звільнення всіх без винятку суддів, хоча ця ідея в процесі політичної дискусії вже була відкинута. Таким чином новий сплеск подібних публічних закликів не має під собою жодних об'єктивних, правових підстав, і виглядає як особиста піар-кампанія окремих посадових осіб, спрямована на тимчасове підвищення власних політичних рейтингів за рахунок маніпулювання суспільною думкою", - йдеться у заяві.

У Верховному суді нагадали, що Венеціанська комісія дала негативну оцінку подібним планам, та й розробники реформи відмовилися від такого шляху. "Реформаторські ініціативи, спрямовані на звільнення всіх суддів в Україні, - не нові. Вони були предметом прискіпливого аналізу та дискусій на національному рівні, в тому числі й у процесі роботи Конституційної комісії, та не знайшли підтримки внаслідок своєї безпідставності... Більш того, проект змін до Конституції України в частині правосуддя, підготовлений Конституційною комісією, одержав схвальні відгуки з боку Венеціанської комісії. І навпаки, ініціативам звільнення всіх суддів Венеціанська комісія дала негативну оцінку", - йдеться у документі.

У суді закликали українців "критично сприймати гучні заяви про судову реформу, які роблять публічні особи", а самим посадовцям рекомендували зосередитись на сфері власної відповідальності.

"Представникам виконавчої влади як публічним особам варто зменшити концентрацію особистої уваги на судовій реформі, спрямувавши натомість максимум зусиль, часу та енергії на ефективне реформування сфер власної відповідальності, зокрема, щодо виконання судових рішень задля зменшення кількості звернень наших громадян до Європейського суду з прав людини, стосовно структури правоохоронних органів, функціонування нововведень у сфері безпеки дорожнього руху", - йдеться у заяві.

Нагадаємо, 4 січня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков написав у блозі, що вважає за необхідне провести радикальну судову реформу із звільненням усіх суддів, для чого зупинити суди "на три місяці".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-