КНДР заявила, що успішно випробувала водневу бомбу

КНДР заявила, що успішно випробувала водневу бомбу

Укрінформ
Північна Корея заявила про успішне проведення випробування водневої бомби, ознаки чого підтвердили в США, а уряди сусідніх країн почали скликати екстренні засідання.

Про це повідомив у середу американський центральний телеканал CNN.

"Телебачення Північної Кореї оприлюднило заяву, у якій підтвердило, що це було випробування водневої бомби", - зазначає телеканал.

Це сталося о 10-й ранку за місцевим часом.

"Ядерне випробування в Північній Кореї викликало сейсмічні коливання в регіоні на північному сході відокремленої країни. Три попередніх ядерних випробування - в 2006-му, 2009-му і 2013-му роках також були проведені в цьому регіоні", - уточнюється в публікації.

Водночас Associated Press зазначає, що це неочікуване оголошення ускладнить і так дуже непрості перемовини, метою яких є приборкання поривань Пхеньяна щодо набуття справного ядерного арсеналу.

«Випробування водневої бомби майже гарантовано призведе до намагань посилити санкції ООН проти країни», - наголошує інформаційне агентство.

Нагадаємо: Південна Корея зафіксувала землетрус у районі північнокорейського ядерного полігону. На переконання науковців, поштовхи могли бути викликані підземним випробуванням ядерної зброї. Геологічна служба США визначила силу сейсмічних коливань, яка дорівнює магнитуді 5,1.

Наразі міністерство закордонних страв Південної Кореї скликало екстрену нараду з приводу інциденту. Повідомляється також, що влада в Японії також почала обговорювати вчинок Північної Кореї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-