Шокін доручив розібратися з апеляцією Корбана

Шокін доручив розібратися з апеляцією Корбана

Укрінформ
Генпрокурор України Віктор Шокін доручив відкрити кримінальне провадження для перевірки законності того, як проводився автоматичний розподіл апеляційної скарги на рішення суду про арешт Генадія Корбана.

Про це повідомляє управління зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.  

"Генеральний прокурор України Віктор Шокін 5 січня 2016 року доручив внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за результатами розгляду звернення Голови Апеляційного суду м. Києва щодо перевірки законності проведення автоматичного розподілу апеляційної скарги на рішення Дніпровського районного суду про арешт Г. Корбана", - йдеться у повідомленні.

Також Шокін доручив невідкладно провести досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні із залученням фахівців СБУ.

Зазначається, що голова Апеляційного суду м. Києва Ярослав Головачов повідомив, що 30 грудня 2015 року згідно вимог ст. 35 КПК України працівниками суду було зареєстровано апеляційну скаргу адвоката Корбана в автоматизованій системі електронного документообігу, а також здійснено автоматизований розподіл справи серед суддів, які уповноважені розглядати провадження зазначеної категорії.

Поруч з цим, 31 грудня 2015 року до Апеляційного суду м. Києва надійшли численні звернення захисників підозрюваного Генадія Корбана, а також звернення народного депутата Ігора Луценка про нібито наявність підстав вважати, що під час розподілу вказаної судової справи мали місце дії, пов'язані із втручанням в автоматизовану систему документообігу суду.

Окрім того, у зверненні Голови Апеляційного суду м. Києва повідомляється, що до суду надійшло звернення народного депутата Олександра Грановського, який поставив питання про необхідність проведення перевірки доводів захисників Корбана щодо можливих обставин втручання в автоматизовану систему суду з метою недопущення зловживання даним фактом під час розгляду справи в апеляційному суді.

"З урахуванням тих обставин, що розгляд судової справи стосовно Г. Корбана набув широкого суспільного резонансу, Генеральною прокуратурою України вжито всіх передбачених законом заходів для перевірки доводів, викладених у вищезазначених зверненнях на предмет законності проведення автоматичного розподілу апеляційної скарги адвоката Г. Корбана на ухвалу слідчого судді Дніпровського райсуду м. Києва", - повідомили в ГПУ.

Нагадаємо, 28 грудня 2015 року Дніпровським районним судом м. Києва змінено міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту Корбану на тримання під вартою.

У жовтні 2015 року Генеральною прокуратурою спільно зі Службою безпеки України у містах Києві, Дніпропетровську, Харкові, Одесі, Херсоні, Черкасах та інших регіонах держави під час розслідування кримінального провадження розпочато проведення широкомасштабної спецоперації, спрямованої на виявлення, документування та ліквідацію особливо небезпечної злочинної організації, яка займалась розкраданням коштів в особливо великих розмірах, викраденням людей і транспортних засобів.

5 січня 2016 року Апеляційний суд м. Києва переніс розгляд скарги на рішення Дніпровського районного суду про арешт Корбана на 13 січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-