Суд постановив: Корбана доставити на засідання

Суд постановив: Корбана доставити на засідання

Оновлено
Укрінформ
Суддя Дніпровського районного суду Микола Чаус задовольнив клопотання про примусовий привід лідера партії "Укроп" Геннадія Корбана на сьогоднішнє засідання о 14.00.

Про це у Фейсбуці повідомила прес-секретар політсили Євгенія Кравчук.

"Суддя Дніпровського районного суду Микола Чаус задовольнив клопотання про примусовий привід Геннадія Корбана, який перебуває після операції на серці на стаціонарному лікуванні в інституті Амосова, на засідання Дніпровського суду на 14.00 26 грудня", - написала вона.

За повідомленнями ЗМІ, приводом для такого рішення стала відсутність у медичній довідці, наданій захистом, відомостей про заборону транспортування Корбана.

Раніше прокурор просив примусово доставити Корбана до суду, де розглядається клопотання Генеральної прокуратури про зміну йому запобіжного заходу.

За словами Кравчук, адвокати отримали офіційне підтвердження від інституту Амосова, що Корбан перебуває на стаціонарі після перенесеної операції. "Довідка передана судді Чаусу. Прокурор досі вважає, що Корбан хоч і під крапельницею, але може приїхати до суду", - поінформувала вона.

Захист Корбана просять суд про відвід прокурора Олександра Голінченка, який представляє слідство. "Прошу першочергово розглянути питання відводу прокурора, відносно якого вчора було подано заяву про кримінальне правопорушення", - заявив адвокат Олексій Шевчук.

Він вважає, що вчора прокурор вчинив кримінальне правопорушення, підробивши протокол відмови від отримання клопотання: "Він підробив офіційні судові документи, сказавши, що він від судді вручав комусь повістку, надав якісь документи у копіях, невідомо, чи то є оригінали, чи ні. Він порушив правила прокурорської етики".

Адвокат також зазначив, що прокурор визнав, що вручав Корбану повістку про виклик до суду від імені судді Чауса, хоча відповідного доручення й не отримував.

Нагадаємо, сьогодні вранці у Дніпровському районному суді міста Києва розпочалося засідання з розгляду клопотання Генеральної прокуратури України про зміну запобіжного заходу лідерові "Укропу" Геннадію Корбану з домашнього арешту на тримання під вартою.

Захист заявляє, що Корбан, який зараз перебуває в інституті серцево-судинної хірургії імені Миколи Амосова, де йому була проведена операція на серці, перебуватиме на стаціонарному лікуванні протягом наступних 7-10 днів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-