У ГПУ розказали про сумнівний діагноз Корбана

У ГПУ розказали про сумнівний діагноз Корбана

Укрінформ
Лідера партії УКРОП Геннадій Корбан доставили до Києва для проведення судово-медичної експертизи, оскільки у слідства є сумніви щодо встановленого йому діагнозу.

Про це повідомляє у п'ятницю Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

"Під час розслідування підозрюваному Г. Корбану неодноразово вручались повістки про виклик для проведення слідчих і процесуальних дій. Після отримання вказаних повісток підозрюваний до слідчого не з'явився, посилаючись на те, що 7 грудня 2015 року був доставлений бригадою швидкої медичної допомоги до ТОВ "Медичний центр "Клініка сімейної медицини" м. Дніпропетровськ у зв'язку з погіршенням стану здоров'я", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у ГПУ, відповідно до довідок вказаного медичного центру, проведення слідчих дій з Корбаном на теперішній час неможливе у зв'язку з нестабільним станом здоров'я та можливістю погіршення перебігу захворювання серця.

"Разом з тим, в ході розслідування отримано достатні відомості підозрювати, що Г. Корбан умисно уникає участі у процесуальних діях з метою затягування слідства та ухилення від відповідальності", - зазначили у прокуратурі.

Так, встановлено, що відповідно до відомостей Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, Корбан через афілійованих осіб є власником ТОВ "Медичний центр "Клініка сімейної медицини". Окрім того, поставлений діагноз не завадив йому брати участь у судовому засіданні Печерського районного суду м. Києва 18 грудня 2015 року (шляхом відеоконференції з приміщення Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська), додали в ГПУ.

"За таких обставин викликає обгрунтований сумнів достовірність встановленого діагнозу та реального стану здоров'я підозрюваного Корбана. Тому у кримінальному провадженні призначено судово-медичну експертизу, для проведення якої необхідно здійснити його огляд судово-медичними експертами за участю профільних спеціалістів", - зазначається також у повідомленні.

У ГПУ додали, що після вручення 24 грудня повістки про явку до Київського міського клінічного бюро судово-медичних експертиз для проходження судово-медичної експертизи підозрюваний Корбан ухилився від добровільного прибуття до вказаної установи.

"Враховуючи, що він намагався уникнути обстеження і огляду судово-медичними експертами, на підставі ст.ст. 242, 243 та 245 Кримінального процесуального кодексу України, слідчим суддею за клопотанням органу досудового розслідування 24.12.2015 винесено ухвалу про примусове залучення Г. Корбана до проведення судово-медичної експертизи та надано дозвіл на примусове доставлення до Київського міського клінічного бюро судово-медичних експертиз для її проведення. Цього ж дня йому оголошено ухвалу про примусове залучення до проведення судово-медичної експертизи, після чого доставлено до м. Києва, де він і перебуває на теперішній час. Наразі триває судово-медичне обстеження вказаної особи", - поінформували у прокуратурі.

У ГПУ також нагадали, що слідчим управлінням прокуратури міста Києва здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами захоплення в м. Дніпропетровську голови Держземагентства України та захоплення в м. Дніпропетровську директора департаменту Дніпропетровської міської ради як заручників (ч. 2 ст. 289, ст. 349 КК України), створення та участі у злочинній організації (ч. 1 ст. 255 КК України), привласнення грошових коштів в особливо великих розмірах благодійної організації «Фонд оборони країни» (ч. 5 ст. 191 КК України) та перешкоджання діяльності виборчих комісій (ч. 3 ст. 157 КК України).

Окрім того, у вказаному провадженні досліджуються факти фіктивного підприємництва (ч. 2 ст. 205 КК України), легалізації доходів, отриманих злочинних шляхом (ч. 2 ст. 209 КК України) та ухилення від сплати податків (ч. 2 ст. 212 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що до зазначених кримінальних правопорушень причетний колишній заступник голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Геннадій Корбан, якому 4 листопада 2015 року повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 3 ст. 157, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 289, ст. 349 КК України, та обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-