Україна та Ізраїль почали перемовини щодо ЗВТ

Україна та Ізраїль почали перемовини щодо ЗВТ

Оновлено
Укрінформ
Сьогодні і завтра українська делегація на чолі з Президентом Петром Порошенко в місті Тель-Авів обговорить питання зони вільної торгівлі України з Ізраїлем.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі України в прес-релізі, що є в розпорядженні Укрінформу.

"Міністр економічного розвитку і торгівлі України повідомив, що під час державного візиту в Ізраїль підніматиметься питання щодо зони вільної торгівлі між країнами", - йдеться в повідомленні.

Як зазначає прес-служба, ході візиту, Айварас Абромавичус зустрінеться з представниками ділових кіл Ізраїлю, візьме участь у спеціальному пленарному засіданні ізраїльського парламенту та проведе зустріч з його головою Юлієм Едельштейном.

Президент України зацікавлений у прогресі щодо створення зони вільної торгівлі між Україною та Ізраїлем. Про це він заявив під час спільного оголошення заяв для преси з прем'єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Натаньягу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я сподіваюся, що сьогодні ми будемо говорити не лише про політику. Наші перемовини будуть присвячені торгівлі, економічній співпраці. Я зацікавлений у прогресі у створенні ЗВТ між Україною та Ізраїлем, тому що це один із способів, яким чином ми можемо створити конкурентну економіку і подолати кризу та прибрати усі бар'єри у двосторонній торгівлі", - сказав він.

Так, за словами Порошенка, наразі товарообіг між Україною та Ізраїлем сягає щорічно понад 1 млрд доларів, але Україна зацікавлена у збільшенні цих показників.

Нагадаємо, що 22-23 грудня 2015 року Айварас Абромавичус перебуватиме в Ізраїлі у складі української делегації на чолі з Президентом України Петром Порошенко. В місті Тель-Авів відбудуться зустрічі з Президентом Ізраїлю Реувеном Рівліним та прем'єр-міністром Біньяміном Нетаньяху.

Як повідомлялося раніше, після закінчення перемовин щодо ЗВТ з Канадою, Мінекономрозвитку інтенсифікувало спілкування з Ізраїлем та Туреччиною щодо формування зон вільної торгівлі з цими країнами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-