Холодницький анонсував перші резонансні затримання - на свята

Холодницький анонсував перші резонансні затримання - на свята

Укрінформ
Антикорупційний прокурор Назар Холодницький анонсував перші резонансні затримання в період новорічних свят. 

Про це він заявив в інтерв'ю Укрінформу.

"Зараз по деяких категоріях чиновників, підслідних НАБУ, здійснюються певні заходи. Напрацювання є. Думаю, перші результати будуть вже скоро, в період новорічних свят. А грунтовніші результати будуть пізніше, бо корупція у нас - віртуозна", - сказав Холодницький.

Він зауважив, що головне завдання НАБУ і САП - не ефектність, а ефективність: "Нашим ефектом будуть вироки в судах, а не просто затримання чи підозри".

"Я розумію, що суспільство очікує... Скажу більше. Мені в перший день роботи, 2 грудня, дев'ять людей написали СМС - коли вже там Прем'єр буде сидіти в тюрмі? Я вивчав європейський досвід, і в Румунії орган на кшталт нашого бюро кілька років тому арештував і довів до суду діючого прем'єр-міністра, але перед цим вони більше семи років здійснювали розслідування", - додав антикорупційний прокурор.

Холодницький зазначив, що одне з головних його завдань на посаді - змусити людей дивуватися корупції: "Наразі в Україні нікого не здивуєш, що діти генералів живуть у Новопечерських Липках. А наше завдання - щоб цьому дивувались".

Він вважає, що суспільство повірить у новостворені антикорупційні органи, коли їм вдасться поламати "схеми, які сплітались роками". Антикорупційний прокурор також прогнозує війну компроматів стосовно себе та очільника НАБУ Артема Ситника. "Антикорупційний прокурор і директор НАБУ, на яких немає впливу, не вигідні нікому. Буде опір олігархів та депутатів, які стоять за схемами. Це пікети, війна компроматів. Все попереду", - наголосив Холодницький.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-