Росія виявилася «не гнучкою» в питанні ЗВТ Україна-ЄС – єврокомісар

Росія виявилася «не гнучкою» в питанні ЗВТ Україна-ЄС – єврокомісар

Укрінформ
Росія провалила тристоронні консультації щодо поглибленої і всеохоплюючої зони вільної торгівлі між Україною і ЄС.

Про це заявила єврокомісар з питань торгівлі Сесілія Мальмстрьом за результатами політичних консультацій між Україною, Єврокомісією і Росією щодо запровадження з 1 січня 2016 року поглибленої і всеосяжної зони вільної торгівлі Україна-ЄС.

«Ми були доволі близькими, щоб знайти практичні рішення. І я думаю, ми би цього досягли, якщо би мали волю зробити це. Однак, сьогодні з боку російської сторони не було достатньо гнучкості для цього. Ми були доволі здивовані цим, адже, у відповідності до правил СОТ, кожна нація у світі має право укладати торгівельні угоди», - заявила єврокомісар.

Вона наголосила, що поглиблена і всеохоплююча ЗВТ між Україною і Євросоюзом набуде чинності 1 січня 2016 року, і що жодних змін і доповнень до тексту економічної частини Угоди про асоціацію вноситися не буде.

Мальмстрьом зазначила, що це були вже 22 торгівельні тристоронні консультації, які проходили упродовж 18 місяців.

Як заявив у понеділок перед початком торгівельних консультацій міністр закордонних справ України Павло Клімкін, усі «занепокоєння» російської сторони щодо ЗВТ між Україною і ЄС є суто політичними, не мають економічних обгрунтувань та спрямовані на блокування вільної торгівлі й економічної інтеграції між сторонами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-