Українці проти фінансування партій з бюджету – опитування

Українці проти фінансування партій з бюджету – опитування

Укрінформ
Згідно з опитуванням, українці не готові прийняти фінансування політичних партій з державного бюджету.

Такі дані опитування, проведеного Фондом «Демократичних ініціатив» спільно з Центром Разумкова, оприлюднила сьогодні на прес-конференції в Укрінформі директор Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Значущість проблеми розбудови нормальної багатопартійної системи не зовсім усвідомлюють у нашому суспільстві. Так 76 відсотків українців не підтримують ідею фінансування політичних партій з Державного бюджету», - сказала Бекешкіна.

За її словами, у суспільстві низький рівень довіри до партій, оскільки вони обстоюють інтереси не людей, а їх лідерів та фінансово-економічних кланів.

Бекешкіна повідомила, що 40 відсотків українців вважають, що фінансувати партії мають лідери партій та рядові члени партій.

«Це значить, що той самий олігарх має фінансувати свою партію», - сказала Бекешкіна.

Вона зауважила, що лише 13 відсотків українців вважають, що політичні партії має фінансувати держава, та 14 відсотків - що це мають робити бізнесмени.

У свою чергу голова партії «Демократичний альянс» Василь Гацько зауважив, що майже в усіх європейських країнах запроваджено державне фінансування партій. За його словами, це дуже важливо, і тому, на його думку, українських громадян треба «привчати, що вони мають брати відповідальність і впливати на свої політичні партії і їх фінансувати, бо саме їх волю вони мають виконувати, а не волю великого бізнесу, який наразі фінансує партії».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-