Адвоката Корбана викликали на допит

Адвоката Корбана викликали на допит

Укрінформ
Генеральна прокуратура України викликала на допит адвоката лідера "Укропу" Геннадія Корбана Оксану Томчук.

Відповідне повідомлення їй вручив співробітник СБУ в приміщенні Печерського районного суду міста Києва в п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Тільки що, попри те, що я ніколи не ухилялася від спілкування з процесуальними органами, з органами досудового розслідування, аж цілого співробітника СБУ було направлено для того, щоб вручити мені повістку для допиту в проваджені пана Корбана, захисником якого я є. Тобто це дія, яка прямо заборонена законом", - сказала вона.

За словами Томчук, є норма чинного Кримінально-процесуального кодексу, яка передбачає, що адвоката не можна допитувати в рамках провадження, в якому він здійснює захист свого клієнта і де він володіє фактичними обставинами справи, які він дізнався від свого клієнта.

"В даному випадку ми вже заявляли з паном Богданом (адвокат Корбана Андрій Богдан - ред.) про те, що ідуть постійні погрози на адресу адвокатів. Здійснюється постійний тиск. Я хочу зазначити, що це просто зухвалий і навмисний тиск на захист пана Корбана", - підкреслила вона.

Томчук викликають на допит в ГПУ на 21 грудня. Вона зазначила, що обов'язково піде на допит, але "не буде давати свідчення, оскільки є захисником по справі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-