Кернес вимагає Авакова свідком

Кернес вимагає Авакова свідком

Укрінформ
У Київському райсуді Полтави сторона захисту заявила клопотання про залучення глави МВС Арсена Авакова як свідка під час чергового слухання у справі мера Харкова Геннадія Кернеса і двох його охоронців.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіли у суді.

"У залі - Кернес і обидва охоронці. Адвокат Кернеса Андрій Циганков вніс підтримане Кернесом клопотання про залучення як свідка глави МВС Арсена Авакова, який відкрив кримінальне провадження проти Кернеса. Суддя відхилив клопотання, але за потреби Авакова викличуть як свідка", - додали в суді.

Сьогодні дає свідчення потерпілий Сергій Ряполов.

"Захист Кернеса наполягав на тому, щоб другий потерпілий, Олександр Кутянін, який вже надав свідчення, залишив зал суду. Суддя відмовив у цьому проханні. Кутянін все-таки залишив зал, щоб, за його словами, у суду і сторін не виникало підозри щодо можливих узгоджень відповідей з Ряполовим", - додали у суді.

За словами прокурора Олександра Ганілова, з боку звинувачення буде представлено понад 70 свідків.

Як повідомлялося, у березні 2014 року Печерський суд Києва звинуватив Кернеса і двох його охоронців у незаконному позбавленні волі, тортурах і погрозах вбивства двох активістів харківського Євромайдану. З квітня справа передана до Київського райсуду Полтави.  Кернесу і його охоронцям загрожує до 15 років позбавлення волі. Всі троє не визнають провини і заявляють про фальсифікацію справи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-