Геращенко назвав «списаних» міліціонерів маніпуляторами, а переатестацію - законною

Геращенко назвав «списаних» міліціонерів маніпуляторами, а переатестацію - законною

Укрінформ
Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив протестуючим під МВС міліціонерам, що переатестація в органах внутрішніх справ відбувається законно.

Про це він сказав, вийшовши до протестуючих, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Атестація проходить законно. І ті люди, які з трибуни зараз говорили, що це незаконно, обманювали тисячі людей тут. Це приклад маніпуляції громадською думкою», - сказав Геращенко.

Він нагадав про те, як відбувається переатестація. Зокрема, було проведено тести на знання законів  (60 запитань). Хто відповідав на більш ніж 25 запитань, йшов далі на переатестацію. Другий етап - тест на логіку, який дозволив зрозуміти, чи може ця людина обіймати керівні посади. «Цікаво, що більшість керівників відповідали гірше за своїх підлеглих», - додав він.

Третій етап, за словами радника міністра, співбесіда з представниками громадських організацій, правозахисниками.

«Зараз іде не дискримінація, а очищення міліції відповідно до закону про Національну поліцію та відповідно до наказу міністра МВС про створення передатестаційних комісій. Усе робиться в межах закону. Але я можу сказати, що більше за всіх обурюються не прості оперативники, а корумповані слідчі, корумповані співробітники служби внутрішньої безпеки», - додав радник МВС.

Відповідаючи на запитання учасників акції про те, що робити тим міліціонерам, кого звільнили незаконно, Геращенко наголосив:  є закон, і якщо його було порушено, людина має право звернутися зі скаргою до керівника МВС. Деяким присутнім він дав свої особисті контакти для подальшого розгляду ситуації вже завтра, у понеділок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-