США в ООН вщент рознесли позицію Росії по конфлікту на Донбасі

США в ООН вщент рознесли позицію Росії по конфлікту на Донбасі

Укрінформ
Постійний представник США при ООН Саманта Пауер гостро розкритикувала позицію офіційної Москви, яка продовжує ухилятися від виконання мінських домовленостей, не визнавати своєї агресії та намагається перевести процес врегулювання в Україні в зовсім інше русло.

З відповідною заявою представник США виступила в п'ятницю під час засідання Ради Безпеки ООН по Україні, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми зібралися тут сьогодні, тому що Росія продовжує окупацію автономного регіону України – Криму в порушення міжнародних прав та своїх договірних зобов'язань… Ми тут, оскільки, Москва, як і раніше, разом із сепаратистами веде війну проти України, і як уже зазначалося, бойовикам продовжує надходити жива сила, матеріальне забезпечення, боєприпаси з Росії", - прямо заявила Пауер.

Крім того, за її словами, потужні збройні угруповання під командуванням російських офіцерів і зараз діють на українській території.

"Ми тут, тому що Москва й сепаратисти продовжують перешкоджати міжнародним зусиллям з моніторингу за припиненням вогню… Ми зібрались тут через кричущі порушення зобов'язань Росії, коли підконтрольні їй сили бойовиків продовжують нападати на українські позиції на лінії зіткнення", - наголосила Пауер.

Вона також розкритикувала заяву російського представника Віталія Чуркіна, який назвав доповідь помічника генсека ООН Івана Шимоновича "відволіканням уваги" від справжніх проблем. "Незрозуміло, що намагається приховати Росія, але можна зрозуміти, на жаль, її небажання дозволити Радбезу вислухати неприємні факти, чого допускати неможна. Важливо представляти факти такими, якими вони є", - підкреслила з цього приводу представник США.

Вона закликала Москву виконати обіцянки за мінськими домовленостями та забезпечити, щоб сепаратисти негайно скасували обмеження для гуманітарних організацій, які доставляють критично необхідну гуманітарну допомогу.

"Ми закликаємо Москву обрати шлях до миру та виконати Мінські домовленості", - заявила Саманта Пауер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-