Клімкін закликав Радбез ООН розгорнути миротворчу місію в Україні

Клімкін закликав Радбез ООН розгорнути миротворчу місію в Україні

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін звернувся з повторним закликом до Ради Безпеки ООН прийняти рішення про створення місії з підтримки миру на окупованих територіях України.

Про це він заявив у п'ятницю в Нью-Йорку під час засідання Радбезу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Для забезпечення стійкої деескалації необхідні комплексні міжнародні дії. Ще в березні Україна звернулася в ООН з офіційним запитом розгорнути операцію з підтримки миру, щоб підтримати дію Мінських домовленостей", - зауважив глава українського МЗС. 

Така місія, або ж розширення Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, за його словами, дозволить забезпечити виконання одразу кількох аспектів, погоджених у білоруській столиці. 

"Це, зокрема, роззброєння незаконних збройних формувань, моніторинг та перевірка виводу російських військ та зброї, забезпечення доступу для гуманітарної допомоги, створення умов для проведення місцевих виборів відповідно до стандартів ОБСЄ", - зауважив Клімкін. 

"Я закликаю ще раз Раду Безпеки ООН взяти на себе керівництво зі створення подібного роду місії", - наголосив міністр закордонних справ України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-